kunst

proeven

iPadtekeningen, fotografie, schilderwerken, objecten met stenen...

iPadtekeningen; niet kopen, toch krijgen...

Zonder te kopen kun je in eigen omgeving van kunst genieten! Met de digitale prenten, gemaakt op de iPad, geprint op A4 Hahnemuhle Fine Art papier. Dat kan al voor € 2,50 per maand. De werken blijven eigendom van de kunstenaar. Een prent alleen werkt al goed, maar met twee, drie of vier of zelfs een heel blok van werken, wordt je muur een blikvanger. Je kunt elk moment stoppen. Hoe meer prenten, hoe meer kleur, inspiratie, plezier! En ook: hoe meer, hoe (voor)deliger!  

 

Gepixeld canvas 

…een iPad als schildersezel, een wereld aan mogelijkheden als model, een innerlijke regenboog als palet vol kleuren, de fantasie als penseel, het dagelijks leven als studio… 

suggestieve kracht
kleine schilderijen op doek

Recensent André Keikes merkte in de Leeuwarder Courant op: Van der Hoek is geen kunstenaar die het zoekt in imponeren met omvang en heftige taferelen. Zij componeert door goed te kijken en zorgvuldig te rangschikken. Juist door de beperkte formaten -veel hoger of breder dan 30 centimeter is haar werk zelden-  komt het er bijzonder op aan waar de verf terecht komt en hoe. De suggestieve kracht blijft een sterk punt in Van der Hoek’s werk.

Fotowerken
en kleine objecten met stenen…

Met een macrolens op de camera helemaal ondergedompeld raken in de plantenwereld en verdwijnen in een waas van spinrag. Met een extra, sensitief oog dat een geheimzinnige wereld waarneemt die je met je gewone ogen eerst tevoorschijn droomt. De wereld van de stenen is een parallel universum. Daar maak je vrienden voor ’t leven. Op Deense stranden aan een kabbelende zee, aan de rand van een woeste oceaan, tussen de wervels van een bergrug of in een lawaaiige straat tussen bouwverkeer in Groningen.