Boomschimmel | Foto | Ra Van Der Hoek | 2017
boomschimmel | foto | ra van der hoek | 2017

spin en prooi

Een eenentwintigste-eeuwse versie van Sherlock Holmes, maar dan net een beetje anders. Met een vergrootglas voor m’n camera sluip ik als een detective rond en openen zich een voor een deuren naar steeds andere kamers. Dieper, verder, op zoek naar aanwijzingen. Naar de spiegelzaal achter het zichtbare. Voor mij is de macrolens een gids die me achter de wereld brengt. Via bloemen, takken, draadjes, kleine dieren sluip ik door de tunnel van mijn DNA en verdwijn. Ik laat me vangen in een kleverig spinnenwebuniversum. Ik word spin en prooi tegelijk en keer mezelf binnenstebuiten door het buitenste naar binnen te halen via mijn vergrootglas. Het vergrootglas voor mijn cameralens. Herinneringen, dromen, reflecties, een door elkaar gehusselde tijdlijn. Zonder chronologie. Zonder doel. Een eindeloze caleidoscoop waarin groot en klein onbegrijpelijke begrippen worden. Het perspectief in een duizelingwekkende rollercoaster. Wat reusachtig leek blijkt onwaarschijnlijk mini. En andersom.

Hippomal | beeld van Tom Claassen | locatie Anningahof | foto Ra van der Hoek | 2017