skip to Main Content
Drie Keer Kijken
regenwulp | foto | ra van der hoek

drie keer kijken

Een natuurdocumentaire op tv liet haarfijn zien hoe in Zuid-Thailand het leven op het land en ook onder water zich op wonderlijke wijze herstelt. Vogels brengen prachtige jongen groot in knap geboetseerde nesten. Vissen en andere waterdiertjes die eerder dreigden uit te sterven komen weer tot leven. Hoop voor de wereld.

Daarna volgde een actualiteitenprogramma waarin het positieve nieuws uit Thailand helemaal teniet werd gedaan. Het item dat nu werd belicht maakte duidelijk hoe wereldleiders anno 2020 nog steeds met vuur spelen en zich daarbij als opgeschoten kleuters gedragen. Griezelig.

Als toetje zendt ’t beeldscherm achter mijn ogen, zodra ik ze sluit, een van mijn favoriete herinneringen uit. Op het Spaanse eilandje La Graciosa landt een regenwulp.

 

 

Back To Top