skip to Main Content
regenwulp | foto | ra van der hoek

drie keer kijken

Een natuurdocumentaire op tv liet levendig zien hoe in Zuid-Thailand het verstoorde leven op het land zich op wonderlijke wijze weer een beetje herstelt. De camera’s hadden vogels geregistreerd die levenslustige jonkies groot brengen in knap geboetseerde nesten. De sympathieke voice-over vertelde hoe bepaalde vissoorten en minuscule waterdiertjes die eerder dreigden uit te sterven nu in dit deel van Azië weer wat beter gedijen. Toch weer wat hoop voor de wereld.

Mijn televisieavond leidde me vervolgens naar een actualiteitenprogramma. Het positieve nieuws uit Thailand maakte hier plaats  voor een item waarin de aandacht werd gevestigd op de onbegrijpelijke en teleurstellende beslissingen die onze wereldleiders nemen. Op een planeet in nood, waar het leven fragiel is.

Als afsluiting van een bewogen avond zendt niet de tv, maar ’t beeldscherm achter mijn ogen een van mijn favoriete herinneringen uit.
Op het piepkleine Spaanse eilandje La Graciosa landt een regenwulp.

 

 

Back To Top