Ga naar hoofdinhoud
ik tel af | foto | 2019 | ra van der hoek

twintig minuten

We waren begonnen aan een wandeling rondom de gekleurde vulkaan. Ik had mijn camera in de auto gelaten, want ik wilde zonder voorbehoud aanwezig zijn. Zonder die camera tussen ons in, konden we de berg op en top ervaren. Twee jaar daarvoor hadden we dezelfde wandeling al eens gemaakt. Tijdens een storm, we moesten ons toen schrap zetten. Nu het andere uiterste, het was bijna windstil. Montaña Colorada is een soort toverbal, na elke stap verandert het landschap. Steeds komen er andere smaken tevoorschijn. Ook de wolken veranderen mee met het landschap. Alsof ze een spel met je spelen en je meetrekken, de vulkaan rond. Een wandeling die geen twee keer hetzelfde is. Je hoeft geen hellingen te hebben geoefend in de sportschool of klimwanden geprobeerd. Er loopt gewoon een slingerpad om de vulkaan heen en de stenen zijn al voorgestampt. Je kunt bovendien niet verdwalen, want je eindigt weer waar je begon. Maar saai is het zeker niet, deze toverbal smaakt naar meer. Terug bij de auto verlangde ik intens naar nog zo’n wandeling, maar nu met camera. Al kon ik maar een klein stukje overdoen. Alleen het begin. Een half uur? Hmm, twintig minuten. Oké twintig minuten dan. Mijn vriendin bleef bij de auto achter en ik nam de helling bij het beginpunt nu wat sneller. Twintig minuten mocht ik met mijn camera het begin van de wandeling rond de vulkaan overdoen. Na tien minuten was ik bij het gedeelte van de berg dat mij kippenvel bezorgt. De kleuren, de tonen, de klanken. De kleine bergjes brokstukken van het fijnere vulkanisch gesteente. Hier en daar mosachtig pluis.

’twintig minuten’ is te vinden in het portfolio.

 

 

 

Back To Top